Nästan en månad utan uppenbart socker

Så fort jag bestämt mig på riktigt, då går det ofta väldigt bra. Jag har lyckats sluta med flera dåliga vanor och nu har det snart gått en månad sedan jag åt eller drack uppenbart socker. Ingen cola med is, ingen chailatte, ingen kladdkaka eller glass och ingen godis!

Det var steg nummer ett, att sluta vara ”lattemorsan” där att äta eller dricka sötsaker agerade som nått slags tröst, beröm eller tidsfördriv. What ever float my boat. Ni vet lite som när rökare bara feströker, säger ”så festligt att solen äntligen tittat fram” och tänder ciggen en tisdagsförmiddag. Lite så var hittade jag på anledningar att få mina sockerkickar,

Det har funkat för jag har bestämt mig, på riktigt bestämt mig, för att jag inte vill vara personen som smygäter barnens godisrester före middagen, som fikar på stan var dag och som dricker cola till lunchmaten.

För att jag ska bli sockerfri finns det många steg kvar. Tex så äter jag smaksatt fil, vitt bröd och/eller pasta i princip varje dag. Men att sluta med det självklara sockret och snart hållit upp en månad är en stor bedrift för en sockerråtta som jag. Och eftersom det inte triggar mitt sockersug så får de va så, ett tag iallafall.

2 svar på ”Nästan en månad utan uppenbart socker”

  1. Hej! Nu har vi läst ett par olika inlägg av dig och vi säger bara Hurra! Vad härligt du skriver och vad bra att du kämpar emot onödiga gifter som tycksfinnas i det mesta. Inte minst socker… gift, nae men rätt så nära. Allt till barn ska vara giftfritt. Vi är ju rädda om dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *