När saker går i arv

20131107-224109.jpg
För några veckor sedan fann jag äntligen ett av mina favoritsmycken igen. En ring med tigeröga nästan dubbelt så gammal som jag. Den kom på villovägar när vi renoverade vårt badrum men nu pryder den åter igen mitt ringfinger.

Just denna ringen prydde en gång i tiden min mor. När hon var tonåring och hade fjärilar i magen mest jämt på grund av bagar’n. Han som säkerligen hade skramlat och jobbat tidiga morgnar för att kunna ge henne denna på alla hjärtans dag.

Vad fint av min mor att ha sparat den i så många år och jag är glad över att jag sen fick den av min mor som tonåring. Och jag gillar den lika mycket, om inte mer, idag än vad jag gjorde när jag fick den för en halv ekomorsan livstid sen.

4 svar på ”När saker går i arv”

  1. Fin ring du har. Tigeröga var populär sten på 60-talet. Jag har också en fin ring jag fick av min dåvarande pojkvän.
    Ha en fin helg!

  2. Jättefin ring! Visst är det kul med saker som har en historia. Min 20-åriga dotter har ärvt ett halsband som min mormor köpte i Afrika när hon var ung. Och jag har en ring från min gammelfarmor som jag älskar. Vissa saker går inte köpa för pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *