När priset inte står i paritet till skicket

pusslaI helgen som varit var jag på Allt för barnloppis. Jag gjorde en hel del fynd och loppan är numer rustad med en Didriksson overall i väldigt fint skick för enbart 200 kr.

Förutom att rusta upp mig med kläder inför kommande säsonger brukar jag passa på och fylla på med lite böcker och pussel. Att handla second hand gör att jag måste ha en väldigt stort förtroende för säljaren. Jag måste lita på att priset är satt i paritet varans skick. Betalar jag mycket förväntar jag mig en vara i gått skick och betalar jag en spottstyver så är det en fläck så är det.

Just denna gången blev jag faktiskt väldigt besviken. Jag köpte en pussel som låg i en plastpåse. Jag såg att bitarna var nötta i kanterna  på lappen som var placerad framför bitarna stod det ”Nalle Puh pussel – Alla bitar finns, 20 kr”. 20 kr tycker jag är ett helt ok pris för ett pussel som är lite nött i kanterna när alla bitar finns. Priset står i paritet till skicket. När jag kommit hem och Lilleman skulle börja pussla märker vi att ena biten är helt trasig och jag känner mig faktiskt lurad. Att man om säljare lägger en trasig bit i mitten med avsikt att lura köparen tycker jag är fult. Väldigt fult!

pussel_trasigt

 

8 svar på ”När priset inte står i paritet till skicket”

  1. Nej, vad trist. Det där pusslet ser ju verkligen ut att ha gjort sitt och borde ha kastats bort. Jag blir irriterad och besviken på både privatpersoner och föreningar som försöker lura folk när de säljer begagnat. Vi tjänar alla på att vara ärliga och att sätta schyssta priser.

    1. Ja det var ju misnt sagt oturligt. Får se det positiva i kråksången. Jag fick ju en väldans masa annat fint på loppisen 🙂

      Visst är det så att ärlighet vara längst!

  2. Usch vad trist! Bloggade själv om en tråkig Tradera-upplevelse igår, jag fick hem ett trasigt regnställ och kände mig grymt besviken. Men så mejlade jag säljaren och hon tyckte det var jättepinsamt och erbjöd sig att betala tillbaks summan så det löste sig tillslut. Svårare dock med ditt pussel eftersom du inte har några kontaktuppgifter till säljaren.

    1. Ja jag läste om regnstället men vad bra av säljaren att inte ta betlat när det visade sig vara hål! Det är ju som du säger svårt när man som jag köpte på en stor loppis..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *