Mina gamla ungdomsböcker

I helgen som var åkte jag hem till min mammas man för att dels plocka med mig lite saker till minne av mamma och dels hämta hem 3 kartonger med ungdomsböcker.

Jag har alltid älskat att läsa och mamma har alltid uppmuntrat det. Jag minns inte att hon läste för mig men jag har alltid varit med i diverse bokklubbar och jag hade även massa böcker från mina systrar. Bland annat fem-böckerna och kitty 🙂

När jag var liten var mina rum fyllda med böcker. Trots att jag har många syskon så var jag den enda som bodde hemma vilket gör att jag nog mer eller mindre räknas som ensambarn. På den tiden fanns inte Youtube, inga surfplattor och på tv gick det ju bara barnprogram 30-40 minuter, eller hur långt var ett bompaprogram? Hur som så blev det mycket legobygge, pussel och play dough och så klart böckernas värld.

Jag skulle ljuga om jag sa att mitt läsintresse smittat av sig till barnen.. Men vi besöker biblioteket lite då och då, jag köper gärna böcker på loppisar, de får nästan alltid böcker i julklapp och redan när de va bebisar så läste jag för dem och de ser mig läsa.

Erika skrev ett inlägg i förra veckan om hur du får ett barn att läsa och precis som hennes barn har jag märkt att iallafall ett av mina barn triggas av utmaningar. Men annars är det inte så att mina barn med stor entusiasm slänger sig raklånga i sängen och läser på eget bevåg. Det kanske kommer, vad vet jag..

I vilket fall så har jag efter typ 20 år äntligen hämtat hem böckerna som stått på mammas vind. 3 kartonger med mysterier som ska lösas, hästar och ungdomsproblem.. Kanske jag till och med läser dessa böcker högt för barnen så jag får njuta av dem en gång till 🙂

Vad är ditt bästa tips för att få barnen att läsa?

4 svar på ”Mina gamla ungdomsböcker”

  1. Hej, åh vad hemskt dålig jag varit på att kommentera här trots att jag läser. Men så fort det handlar om böcker och läsning taggar jag till. 🙂 Mina barn är 4 och 1,5. Jag hoppas verkligen överföra läslustan på dem. Just nu är taktiken att läsa mycket för dem, läser för den äldsta varje kväll vid läggdags. Sedan omger jag oss av böcker i stora delar av huset pga älskar ju böcker och böcker är vackra. I barnens rum har vi satt upp IKEA-bokhyllor av typen där bokens framsida visas utåt som en display. Vi har täckt vissa väggar med sådana och det gillas. Har liknande hyllor i vardagsrum för mer vuxna böcker.

    Sedan tar jag nog efter mina föräldrar, fortsätter läsa varje kväll men allteftersom de börjar läsa själva lämnar jag över tänker jag. Jag vet att jag och min pappa läste en sida var ett tag, sedan ökades det på med läsandet från mig tills jag läste helt själv. Den där stunden med pappa och boken i sängen var verkligen det bästa. <3

    1. Åh så mysig läsningen med din pappa lät och stort tack för att du tagit dig tiden att lämna en kommentar <3 mina stora är ju 9 och strax 8 så de läser ju själva. Ibland läser jag fortfarande för dem men de är inte så intresserade av att lyssna längre tror det med att displaya böckerna är smart! Innan när barnen var mindre hade vi böcker med framsidan utåt både i sånna små ikeakryddhyllor och tallrikshyllor men nu står de i en bokhylla utanför rummen eftersom de delar böcker.. Bara några enstaka står inne på rummen.. Tror jag ska införa kryddhyllorna igen 🙂

      1. Om kryddhyllorna känns för barnsliga nu så kan jag tipsa om IKEAs tavelhyllor, eller jag tror de är tavelhyllor. 😀 Vi har svarta i vardagsrummet där vi ställer vuxenböcker vi gillar extra. Blir så fint och inbjuder verkligen till att plocka ner en bok. ^_^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *