Luskam och huskurer mot löss

husmorsknep+lössDet finns nått som genast får det att klia nått så in i Norden i hårbotten på mig och det är när jag på väg ut från förskolan ser lappen de satt upp på ytterdörren med texten ”nu går det löss på vår avdelning”.

Jag preppar sällan, vilket mina nära och kära kan intyga, utan det som används är det som finns. Jag har inte längre så många ”just in case” förnödenheter här hemma. Nu för tiden har jag dock en sak som inte kommit till användning än eftersom kliandet är ju bara en illusion. Det är en luskam. En luskam som påstår sig ta bort lus och ägg helt utan kemikalier inom 3 dagars användning! Allt som inte kräver kemikalier tackar jag för. Varken våra kroppar eller våra vattendrag behöver mer skit i sig.

Jag blev även väldigt glad när jag snubblade över ett husmorsknep mitt i all röstnings och länkningshets på En lagom dos grönt . Om du först sköljer håret i äppelcidervinäger så löser du äggen och om du sedan kletar kokosolja i hela håret så kväver du lössen. Inte nog med att du blir av med lössen, du får bukt på frissigt och matt hår på köpet. Jag använder tex alltid kokosolja som inpackning och är supernöjd.

 

10 svar på ”Luskam och huskurer mot löss”

  1. Tack för tipsen! Min dotter har stort och lockigt hår och jag har oroat mig hela hösten för att hon ska få löss nu när hon har börjat i skolan. Än har det inte hänt, men jag har redan luskammat henne en gång (skolan bad alla föräldrar att kamma samma helg så att ev löss skulle hittas) och det var ingen kul uppgift, särskilt inte för henne men inte för mig heller. Var hittade du kammen? Finns den på apotek?

    1. Den verkar kunna köpas i hälsokostaffärer men jag beställde den från http://nitfree.se/

      Vilken kam man än använder så tror jag det är jobbigt med ett stort och lockigt hår eftersom tänderna är så täta. Denna har ju dessutom små små spår i tänderna.. 🙁

  2. Bra tips! Vi har ännu inte haft löss här hemma, men jag har i alla fall en gång sett lappar och om det kommer hem så ska jag komma tillbaka till det här inlägget!

  3. Kammen är suverän, ett par av mina barn fick med sig löss från utlandsresan i somras och efter ett par dagars kammande var löss & ägg helt borta och har inte kommit tillbaka sen dess 🙂 Inga kemikalier eller annat behövdes. Fast om det blir en nästa gång så kommer jag nog prova även med äppelcidervinägern & kokosoljan.
    Vår kam heter Nitfree och är köpt i en hälsokostaffär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *