Listutmaning 10 ekon

ekologiskt bubbel lyx

Jag älskar listor av alla dess slag och som ni vet även utmaningar. Därför tänkte jag denna underbara tisdagskväll dra igång en egenpåhittad lista jag valt att kalla Ekomorsans 10 ekon. Det skulle vara jättekul om flera av er hakade på och besvarade samma frågor i era bloggar eller sociala medier och glöm inte att lämna en kommentar så jag kan kika in och spana in era svar. Använder ni er av tex instagram får ni gärna använda er av taggen #ekomorsans10ekon så jag hittar er lätt och självklart går det utmärkt att lämna svar direkt här i kommentarsfältet 🙂

1) Vilken matvara är det du alltid, utan undantag köper ekologisk?

Jag kan inte bara välja en, eftersom vi äter väldigt mycket frukt måste jag säga både bananer och vindruvor.

2) Vilket är ditt favoritekomatvarumärke? (Påhittat och väldigt långt ord)

Jag gillar Kung markatta för de har ett väldigt stort utbud av varor. 

3) Vilken är den bästa ”ekobok” du läst?

Jag började min ekoresa med att faktiskt först grotta ner mig i litteratur och dokumentärer kring textilindustin men måste nog säga ändå säga boken Förgiftad eftersom den är en av de första böckerna jag läste som väckte mitt intresse för kemikalierna i vår omgivning. Vill ni få lite tips på böcker och dokumentärer att grotta ner er i kan ni spana in kategorin Litteratur/Dokumentär/Film i högerspalten

4) Vad handlar nästa ”ekodokumentär” du skulle vilja se om?

Mig veterligen existerar den inte men skulle jag få välja skulle jag vilja se en dokumentär om konsumtionsmanipulation, dvs om hur industrin får oss att spendera pengar vi inte har, på saker vi inte behöver (ibland även till personer vi inte gillar). En dokumentär gällande (o)medveten konsumtion måste väl ändå räknas lite som eko? Konsumtion tär ju på vår jord. 

5) Vilket är ditt bästa ”ekoplagg”?

Utan tvekan min sidentopp som jag inte riktigt minns vart jag fyndande med det var några år sedan och det är garanterat på begagnatmarknaden. Klädbytardag? FB? Instaloppis? Jag minns faktiskt inte…

6) Vilken är din bästa ekologiska hygienartikel?

Jag gillar min AHA och jojoba ansiktsskrubb från Maria Åkerberg. Om det är den allra bästa är svårt att säga, har många produkter jag gillar men denna kommer jag definitivt köpa ny när den tar slut.

7) Vilket är ditt favoritmärke när det gäller ekologiska hygienartiklar?

Beroende på typ av produkt skulle jag vilja säga Maria Åkerberg och John Masters Organics

8) Vilken/Vilka ekoshoppar handlar du ifrån?

Ecobeautyshop, Naturligt Snygg, Laplandecostore, Jordklok och givetvis min egen webshop APPROVED by Ekomorsan.com

9) Finns det någon produkt du ännu inte hittat ett bra ekoalternativ till? Isåfall vilken?

Mascara! Jag kan inte för mitt liv hitta en bra ekologisk mascara och då har jag verkligen provat flera olika stycken. Ekologisk deo är en annan sådan produkt. Jag använder ekodeo men är långt ifrån nöjd.

10) Vilket är ditt bästa ekotips?

Jag tycker Hemma hos Kikan sa det så bra tidigare idag i sitt inlägg ”Att leva miljövänligt är ingen OS-gren”. Vi har alla olika förutsättningar och väljer olika vägar, den ena är inte bättre eller sämre än den andra utan vi försöker gör så gott vi kan. Mitt tips är helt enkelt att vi alla borde anstränga oss för att bli vårt alla bästa ekojag utifrån våra egna förutsättningar. Den som bor i en storstad borde åka mer kollektivt, den som bor på landet har ju inte samma möjlighet till detta utan kanske istället kan investera i en bil som är bättre för miljön än SUVen. Vi kan alla byta ut lite matvaror åt gången mot eko osv. 

Detta var mina 10 ekon, vilka är dina? 🙂

8 svar på ”Listutmaning 10 ekon”

  1. Mascara-tips! Grön förpackning från UNE. Den är jättebra! Har inte namnet i huvudet just nu tyvärr :p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *