Jag ska odla Dahlior

”Det här har jag aldrig gjort förut så det går nog hur bra som helst” /Pippi Långstrump.

Det finns ett allmänt skämt i vänkretsen om hur fruktansvärt ogröna fingrar jag har efter att jag i tidig 20-årsålder inte fattade att min murgröna var stendöd förrän att vi rörde vid bladen och de smulade sönder som origanoflagor…

Men nu ska jag iallafall göra som alla andra influänzerrrs och odla Dahlior. Jag vill också kunna plocka in och ge bort massa buketter i sommar!

För cirka två veckor sedan kom dahliaknölarna jag beställt, så idag tog jag hjälp av treåringen till att fylla plastpåsar till hälften med jord. Sen ”väckte” vi dahliaknölarna genom att doppa ner dem snabbt i ljummet vatten innan vi la dem i påsarna och täckte med jord.

På varje påse satte jag sedan fast lappen som sa vilken blomma det vad med en klädnypa och sedan satte jag alla påsar i en stor plastback för att enkelt kunna flytta dem.

Backen står nu på bänken i vårt vardagsrum då jag förstått det som att knölarna ska gro varmt och ljust men inte i direkt solljus.

Förut den hypade vita Cafe au lait:en valde jag blommor i rosa, gult och orange för att få in lite färg. Blir alltid så sugen på färg under våren, vilket kanske beror på att vårt land är så grått och trist så många månader om året. Nu återstår det att se om det kommer upp nått och om det blir några ljuvliga buketter i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *