Imorgon är det dags att ge bort en bok

Den senaste veckan har det varit en del inlägg om vad som händer i Borås så nu tänkte jag påminna er om något som man kan vara med på oavsett vart man bort på vårt runda klot.

Många är vi som har böcker som står i våra hyllor. Böcker som vi redan läst och aldrig kommer läsa igen eller böcker som vi tänkt läsa men aldrig gör. För ett tag sedan startade en tjej i Stockholm ett evenemang på facebook där hon uppmanade att vi imorgon, den 15 september 2012, ska ge vidare en bok till någon annan. Nästan 5000 personer har sagt att de tänker ställa upp och ge bort en bok och självklart är jag en av dem.

Så leta i era gömmor och hitta en bok ni tycker att någon annan borde läsa. Ge bort den till en vän, någon på jobbet eller varför inte lämna den på en busshållplats eller en parkbänk? Tänk vad mycket roligare allt blir när det är många som gör det tillsammans. För övrigt en tanke värd att bära med sig inom det mesta. Kom bara ihåg att lägger du den på en parkbänk eller dylikt så se till att någon tar hand om den så att den försvinner därifrån och inte skräpar ner istället för att ges vidare.

Om ni undrar vad det turkosa är som sticker upp ur boken så är det en lapp som säger ”Varsågod och läs! Ge-bort-en-bok-dagen den 15/9-12. När du läst färdigt boken låt den glädja någon annan”

Ett svar på ”Imorgon är det dags att ge bort en bok”

  1. Pingback: Veckans IN:UT »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *