I valet och kvalet

20121030-154915.jpg
Här har ni dem. Skorna som jag inte kunnat släppa i mina tankar. Jag fullkomligt älskar dem, men det bär mig emot att köpa ett par ”sommarskor” när vi denna veckan både sett snön falla och slängt på vinterskruden på bilen. Jag menar, har bilen vinterskor bör ju jag gå i det samma..? Samtidigt kanske jag inte hittar ett par skor jag gillar lika mycket som dessutom råkar vara i rätt storlek när den tiden väl kommer? I second hand butiker ges ju oftast inte möjligheten att kunna välja och vraka bland storlekarna.

Så här står jag nu och slits mellan tankarna och har minst sagt samvetssnurr. För konsumtion är konsumtion oavsett om det är nytt eller nött och till råga på allt är det inte ens säsongsanpassade skor. Ska jag vara helt ärlig vet jag ju inte om de inte ens finns kvar och då velar jag i onödan. Men något ska man ju ägna sig åt när man inte försöker rädda världen 😉

Hur skulle du resonera?

4 svar på ”I valet och kvalet”

 1. Hur mycket unnar du dig själv? Är skor din enda last så slå till.
  Känner du att de skorna kommer du att använda flera somrar,
  så behöver du inte ha det minsta samvetskval. Då är det ett bra köp. 🙂
  / HElla

 2. Jag är ganska generös när det gäller just second hand. Ångrar man sig kan man ju lämna dem för försäljning igen. Plus att som du skriver är det ju aldrig säkert att det man behöver finns där när det är säsong, så det känns som att det är rätt ställe för att handla ”offseason” (hittar inget svenskt ord just nu).

 3. Jag tycker att du kan köpa dem med gott samvete. Ska man dra konsumtionen till det allra yttersta så behöver man bara kläder så att man inte fryser ihjäl och bara köpa den maten man verkligen behöver för överlevnad. Men då finns det risk att man inte mår särskilt psykiskt väl.
  De här skorna behöver ju egentligen ingen. De är ju lyxvara för alla. Det blir ingen skillnad om någon annan köper dem i stället. Och är de av god kvalitet så kan ju alltid någon annan köpa dem efter dig. Jag tror på att vi ska försöka få mer snurr på second hand marknaden för att undvika hyllvärmare. Det skulle också göra att den marknaden blev viktig för ekonomin i stort. Fast jag är lite partisk för jag älskar retro-grejor osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *