Hur svårt ska det vara att hitta en fungerande ekodeo?

INLÄGGET INNEHÅLLER PRODUKTGÅVA

fungerande ekodeo

Ända sen jag började byta över från konventionella produkter i badrumsskåpet till ekologiska har jag kämpat med en del produkter och stundtals fallit tillbaka till det som jag använt tidigare. Förutom mascaran så är deodorant en sådan produkt. Jag har haft jättesvårt att få en ekodeo att fungera för mig!

Först måste vi dock reda ut vad jag menar med en fungerande deo. Jag förväntar mig inte att den ska uträtta mirakel. Jag kräver bara att den ska hålla mig hyffsat torr en dag när jag gör inget särskilt (läs sitter i kontorsstolen 7 timmar) men framförallt och det här ruckar jag inte på en enda sekund. Den MÅSTE hålla mig luftfri! Om jag efter en dags stillasittande kontorsarbete luktar under armarna, ja då funkar den inte! Så enkelt är det.

Jag har provat en hel del deodoranter de senaste åren och för att inte behöva gå runt och lukta så har jag behövt tvätta mig under dagarna och jag har tänkt att jag kanske behövt en inkörningssträcka. Att kroppen liksom måste vänja sig vid ekodeo efter ett liv med konventionell och så tror jag faktiskt att det är. Kroppen och hår behöver tid för att ställa om från konventionella produkter, men de får inte hur lång tid på sig som helst. Men nu tror jag mig ha hittat en som i vart fall funkat för mig. Jag är inte snustorr och den funkar inte för ett tungt träningspass men framförallt så luktar jag inte illa efter en dag med noll ansträngning.

Deodoranten som äntligen did the trick för mig kommer från c/o Gerd, en ekodeo som det bland annat tipsats om i min facebookgrupp Ecofashionista. Deodoranten är helt fri från aluminiumklorid, parabener, alkohol och parfym. Den doftar dock lite lätt av gran/citrus tycker jag men inte på ett sätt som stör.

Vilken deodorant funkar för dig eller är du fortfarande på jakt?

12 svar på ”Hur svårt ska det vara att hitta en fungerande ekodeo?”

 1. Schmidt’s är den som funkar för mig, då är jag doftfri under armarna efter en vanlig dag (vilket sällan hände med mina konventionella deos!). Testat c/o Gerd och True Organics men de funkade inte. Däremot reagerar jag på bikarbonatet och emellanåt behöver jag använda Schmidt’s sensitive eller Maria Åkerbergs saltdeo. De funkar ok, men inte tillräckligt egentligen (men bättre än c/o Gerd och True Organics). Men det är olika på Schmidt’s också, inte på effekten, men hur snabbt jag reagerar: Lavendel funkar absolut bäst!

  1. True organics funkade inte på mig heller men tycker denna är snäppet bättre! Tack för tipset om Schmidts deo, då ska jag klicka hem den nästa gång. Kanske den funkar ännu bättre än denna för mig även om denna varit bäst hittills 🙁

 2. Hört många som är nöjda med c/o Gerds, men har aldrig testat den själv, ännu! Jag använder Schmidts Deo men sen så blir jag lätt blöt under armarna så behöver någon som är baserad på bikarbonat som håller torrt. Håller med om att det är en djungel och det som antagligen gör det ännu svårare är ju att deo är så individuellt! Finns nog bara ett sätt och det är att testa sig fram!

  1. Håller med om att det enda som funkar är att testa sig fram och så är det ju mes många produkter speciellt inom just skönhet 🙂 Både du och Upplandskullan har ju tipsat om att Schmidt funkar så nästa gång blir det till att klicka hem en sådan för att jämföra 🙂

 3. Hej,
  Den bästa jag har testat och använder är helt klart denna: https://www.aliceandwhite.com/collections/body-bath-deo/products/meow-meow-tweet-baking-soda-free-deodorant-cream-lavender i doften citrongräs. Vet inte om alice&white kommer ta in den igen. Lavendel är nästan lika bra. Jag tål inte bikarbonat som begränsar utbudet något.
  Jag har precis klickat hem den här: https://www.lookfantastic.se/aurelia-probiotic-skincare-botanical-cream-deodorant-50g/11361002.html och hoppas mycket på den.
  Deodorant, mascara och hårvård tycker jag är svårast att hitta ekologiska som funkar men jag ger inte upp.

  1. Hej Sofia! Tack så jättemycket för tipsen! Återkom gärna med hur den va!

   Håller helt med om att de tre är absolut svårast, ihop med en foundation som täcker så mycket som jag skulle önska

 4. Maria Åkerbergs saltdeo ❤ sen jag vande mig av med ”vanlig” deo och började använda saltdeo behöver jag knappt använda deo alls å luktar ingenting även om jag blir ”fuktig” ibland.

  1. TRUE funkade inte på mig heller 🙂 flowers har jag inte provat så jag sätter upp den på listan över framtida kandidater 🙂 tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *