Hur gör du din röst hörd?

En gång var fjärde år lägger vi vår röst på det politiska parti som faller oss i smaken, men har du tänk på att du även röstar varje gång du använder kortet, sedlarna och mynten i din plånbok?

Vi har alla dagligen en chans att förändra vår värld och inte enbart vid det politiska valet. Det är viktigt att komma ihåg att genom att använda eller inte använda dina pengar på olika produkter gör du din röst hörd. Åker du kollektivt visar du på att kollektivtrafiken är en resurs som behövs. Handlar du ekologiska varor visar du att det är giftfria varor som du vill se i din butik och på ditt bord. Har du ett elavtal med grön el visar du att det är förnyelsebar el du vill ha även om det kanske inte är just grön el som får dina lampor att lysa. Genom att inte handla produkter från kedjor med dåliga avtal för de som producerar varorna visar du att det inte är ok med dåliga arbetarvillkor.

Vi besitter alla stor makt och det är upp till oss att se till att förvalta den väl! På vilket sätt gör du din röst hörd?

7 svar på ”Hur gör du din röst hörd?”

 1. Jag tänker precis så nuförtiden. När jag är i affären kollar jag alltid om det finns ett ekologiskt alternativ och tar då det, även om paketet är mindre eller det inte var exakt det jag ville ha eftersom jag tänker att ju mer ekologiskt som köps desto större kommer utbudet så småningom att bli!

 2. Mycket klokt att lyfta fram konsumtionsmakten. Själv är jag noga med att handla lokalt och då främst det som också producerats lokalt. Fast vill man kunna påverka än mer tycker jag att man bör engagera sig politiskt. Då får man full tillgång till de frågor som man vill påverka och kan vara med och styra på ett helt annat sätt än om man väljer att bara gå och rösta. Liza

  1. Jag var bland annat med på en miljödebatt med politiker förra veckan. Tyvärr är just en debatt lite för kort tid för att man faktiskt ska få ut något av det…

 3. Jag har sagt bom stopp till Ikea och hm för egen del. Till att börja med. Vi har en stooor coop här i Ed som har vunnit pris just för bäst inom ekologiskt 🙂 jag anser dock att närproducerat ger allra störst vinning. Så kan landsbygden överleva. Och jag funderar mkt på S partiprogram inom miljö… man måste ju inte vara mp för att digga miljöarbete 🙂
  kram till dig från ett mkt vackert Dalsland//

  1. Jag tror att Coop generellt är väldigt bra på ekologiska varor.. Det allra bästa är ju såklart närproducerad ekologisk mat men tyvärr får man inte ofta denna vinstlott. Själv köper jag i första hand ekologiskt för att jag tänker att jag inte vill gynna produktion av besprutad mat varken i min närhet eller lågt härifrån..

   Nej det är absolut inte bara mp med miljöprogram- Då får jag nog ta och spana in vad S säger 🙂

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *