Hjälpmedel mot kemikalierna i badrummet!

bodyshop+eko+hårvårdI jakten på de bästa hårvårdprodukterna köpte jag mig ett schampo och balsam från The Bodyshop. En serie som är fri från silikoner, färgämnen och parabener. Jag gjorde dock något som jag lovat mig själv att inte göra. Köpa saker utan innehållsförteckning.

Jag har dock hittat mig ett väldigt bra hjälpmedel i jakten mot kemikalierna i badrummet, nämligen CosDNS. Denna sidan tycker jag allt att du kan spana in även om produkten har en innehållsförteckning. Du slipper ha massa ämnen i huvudet och får snabbt en överblick över hur bra/dålig en produkt faktiskt är.

Så jag in på sidan och sökte upp produkterna på namnet. Schampot hade kortare innehållslista än det ekologiska frisörschampot jag köpt tidigare men längre än ekoschampot jag kan köpa mig i matvaruaffären. Och jag har ju lärt mig att en så kort innehållsförteckning som möjligt är bra så all kred åt det ”billigaste” schampot som faktiskt lyckats med detta.

Förutom den långa innehållsförteckningen innehöll Bodyshops produkter fler irriterande ämne så som Sodium hydroxide. Det blir helt enkelt inget omköp på denna och jag vet nu att jag inte ska köpa nått som jag inte kan kontrollera i butiken. För trots att den inte innehåller parabener, färgämnen eller silikoner innehåller den andra ämnen som kan ha negativ påverkan så som Perfum som inte ens har någon saftystapel till exempel. Ett kemiskt framställt ämne som kan innehålla ftalater.

cosdna_rainforest _radiance_shampo

 

17 svar på ”Hjälpmedel mot kemikalierna i badrummet!”

 1. Men deras produkter brukar inte vara utan innehållsförteckning. Titta noga på ettiketten om inte den är delbar i tunna lager för det brukar de vara. Jag är superallergisk och petig med vad som hamnar i och på mej så jag brukar dessutom be att få titta i deras tjocka pärm med info om varje produkt. På mitt Body Shop (i Halmstad) är de väldans schyssta och hjälpsamma.

  1. Det fanns en lapp under men inte heller den hade någon innehållsförteckning.. Fy vad jobbigt det låter att vara hyperallergisk! Tur att du har hjälpsam personal att tillgå

 2. Det är så enkelt att göra eget schampo. Jag köper mina ingredienser från Creaorome. Det finns recept på deras hemsida och där finns även startpaket. Vill man inte ha något konserveringmedel i schampot så är det bara att göra små satser åt gången. Av erfarenhet så tillsätter jag konserveringsmedel eftersom det växer mikroorganismer väldigt snabbt och i en badrumsmiljö ännu snabbare. Dessa mikroorganismer och mögel är inte heller bra för kroppen. Så det är aningen att välja pest eller kolera. Där finns hälso- och miljövänliga alternativ att köpa. Jag har även tillverkat schampokakor utav glycerintvål som bas. Där behövs inga konserveringsmedel överhuvudtaget. 🙂

  1. Eller så avstår man shampoo helt och använder andra saker osm är snällare mot hår, hud och miljö.

   Man måste ju inte heller förvara sitt shampoo i badrummet om miljön där är så hemsk…

   1. Helt säker kan man göra det. Där är ju flera alternativ idag. Man ska väl använda det som känns bäst för en själv.
    Men att inte ha schampot i badrummet lät bökigt. Personligen skulle jag nog hamna i duschen, bli lagom blöt och schampot stå kvar utanför. 😉

 3. Jag begriper inte varför det finns isopropylalkohol i så mycket hårvårdsprodukter. Jag sålde sånt när jag jobbade i en färghandel. Och den dunken vill jag minnas hade några varningstrianglar på sig!
  Jag undrar hur de tänkte när de började blanda de här varorna
  ”-Vi testar lite IPA vet jag!
  – Men är inte det väldigt brandfarligt? Och irriterande för huden? Och farligt att andas in?
  – Äsch, vi tar bara lite grann!”

 4. Grym länk – tack för tipset! Jag har kört Faith in Natures Chocolate schampo och balsam ganska lång tid nu och varit jättenöjd med dem. När jag blev gravid blev mitt hår dock extremt torrt så nu kör jag ett lite sämre alternativ – Naked Volume Body Builiding schampo och balsam.

 5. Sist jag fick present från bodyshop reagerade jag precis som ni övriga ang innehållsförteckningen.
  Det fanns ytterlliggare en sida, så att du drar bort det mesta av ”papperslappen”. Irriterande att det inte står på första sidan.

 6. Tack för länktipset! Läser just nu boken Badskumt och jag känner mig helt besegrad. Hur tusan ska man kunna köpa något överhuvudtaget igen? Allt verkar ju dåligt. Håller på att byta ut alla mina skönhetsprodukter till ekologiska men efter att ha läst den boken så blir det att kontrollera innehållet även på dessa produkter. Den hemsidan du tipsar om kommer verkligen att underlätta!

 7. Hej – jag tycker också att sidan du tipsade om är grym! Bara att knappa in produkten man har och poff kommer listan upp. Men vad accepterar ni? Bara gröna ingredienser? Eller är ett par gula okay? Ju kortare innehållsförteckning desto bättre har jag förstått. Jag är ny på området och tar gärna emot tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *