Göra sig av med gravidkläder

Att sälja och köpa begagnat är bra för miljön då det sparar enormt mycket på jordens resurser. Tidigare har jag aldrig sålt mina egna kläder utan bytt dem med andra, skänkt bort dem till nära och kära eller lagt dem i en insamlingscontainer.

Från och med igår förändrades detta då jag la ut en del gravidkläder på Tradera. Så nu sitter jag här och undrar hur det kommer att gå. Kommer någon att vilja ha mina gamla kläder eller inte? Än är det en del dagar kvar så mycket kan hända. Antingen kommer jag att ha sänkt min egen kostnad för gravidkläder eller så får jag göra som jag tidigare gjort och lägga dem i en insamlingscontainer. Hur som helst är det ju värt ett försök 🙂

Vad brukar du göra med kläder som du inte längre kommer att använda?

19 svar på ”Göra sig av med gravidkläder”

 1. Jag vet ju att jag skrivit tidigare att jag är en sådan som sliter ut mina kläder men jag har precis rensat friskt och skänkt en hel del till Vitryssland. Men jag har gett bort något enstaka plagg till någon vän ibland och så brukar jag sy om dem till barnkläder också. Jag är sugen på ett redo-event. Skulle du vara intresserad av det?

 2. Det beror lite på vad det är för typ av kläder och i vilket skick det är. Jag säljer en del på blocket/tradera, speciellt om det är någon typ av märkeskläder. Annars brukar jag ge till röda korset eller någon annan second hand. Där köper jag kläder ibland så då känns det bra att ge dom dit.

  Jag har inte varit så aktiv i bloggvärlden på ett tag så jag hade flera trevliga inlägg att ta igen här. Du är verkligen duktig och det är så bra att få korta inlägg med tips och tankar. Heja du! Kommer inte ihåg om jag gratulerat dig till vinsten!? Om inte, STORT GRATTIS!!! Det är du såå värd!

  Angående powershift, hade helt missat det och har lite för mycke planerat den helgen. Ska du gå? I så fall kanske vi kan ses över en fika eller något om du är här i huvudstaden! 🙂

  KRAM!

  1. Tack så jätte mycket för dina fina ord och tack för gratulationen 🙂 Vet inte om jag ska på powershift än, men om jag åker ses jag gärna för en fika!

   Kram

 3. Jag brukar faktiskt använda mina kläder tills de går sönder. När de är trasiga lägger jag dom i sy/pyssellådan så kan man göra något annat med dom. Barn kläder ger jag bort, säljer eller sparar åt lillebror

  1. Jag ser det som så att i värsta fall förlorar jag några kronor eftersom jag underskattat vikten eller så får jag be köparen om att få återbetala några kronor 🙂

 4. Jag säljer ALLT vi inte mer behöver på loppis,det som inte blir sålt brukar jag sedan donera till loppiset som säljer det som ”sina egna produkter” och pengarna som samlas ihop till en viss summa, skänker dom till någon ungdomsförening eller dyl.
  Sedan har jag även donerat en massa saker till en insamling för Gambia…
  Eller så gör jag något nytt av det gamla…
  Trevlig blogg du har 🙂

 5. Hittills har jag först kollat runt om nån bekant vill ha och sen skänkt bort det. Numer köper jag bättre kvalitet på kläderna så i framtiden kommer jag försöka sälja plagg jag tröttnat på, vilket iofs inte är särskilt troligt att jag kommer göra eftersom allt jag köper är basplagg av bra kvalitet jag tänkt använda tills de faller sönder.

  1. Många tänker att basplagg är perfekt att köpa billiga för det är ändå ingen skillnad på dem utseendemässigt. Där tror jag absolut att man kan gå bet på kvalitet och att de inte alls är lika hållbara. Tycker det verkar sunt att satsa på kvalitativa basplagg!

 6. hej!
  jag lämnar in familjens kläder på returen här i Ed där vi bor.
  skänker till släkt och vänner.
  rackarns bra blogg denna!
  kram från dalsland//

 7. Jag skänker en hel del. Men fick ett ryck dör ett tag sedan, och har rensat i alla (nästan alla, är inte klar än) skrymslen och vrår. Lördagen den 29/9 drar jag och en fin vän ner till Kommersen i Göteborg och säljer som tusan. 🙂 Ska bli skoj!

 8. Loppis är ju fantastiskt! Sålde av bebiskläder för nästan 800 kr i helgen, pengarna går till att investera i vinterkläder hos olika secondhand-affärer för barn. Min erfarenhet av Tradera är bra, om det är märken man säljer t ex PoP. ’Vanliga’ märken ger inte lika bra, MEN man blir oftast av med grejerna till någon som verkligen vill ha dem. Och det är ju toppen!
  Annars ger jag bort till kompisar/familj eller skänker till välgörenhet. Det beror lite på. Men slänga? – då ska det vara rejält söndersletet eller förstört.

  1. Nej slänga händer sällan. Då är det sådant som inte kan ges vidare. Typ strumpor med hål i som får ställa upp som dammtorkare en vända innan de åker i papperskorgen 🙂 Trasiga kläder lagas eller hamnar i syskåpet för att bli något annat 🙂

   Oj vad bra att fått sålt kläder för så mycket pengar. Det får man ju en hel del ”nya” kläder för. Jo, typ P.o.P kläderna går ju alltid för lite mer och jag har själv både köpt det och ”vanliga” märken 🙂

 9. Pingback: Veckans IN:UT »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *