Foundationprover från Maria Åkerberg

foundationprover från Maria Åkerberg
Foundation från Maria Åkerberg i nyanserna warm och neutral

Både här i kommentarsfältet, via mail och i facebookgruppen Ecofashionista – vi som gillar ekologiskt mode och smink som jag varit med och startat så dyker det titt som tätt upp frågor om foundation. Många har, som jag, använt sig av UNE och nu undrar de vad de ska testa istället. Även jag är som ni kanske då förstår på jakt efter en ny. Inte för att jag tycker att UNE är den bästa flytande foundationen jag testat utan jag har mest använt den för den varit lättillgänglig då den sålts på både Kicks och Åhlens, men inte mer. Den ska som många av er kanske redan vet sluta säljas på svenska marknaden. Inte bara foundationen utan allt från UNE. Först lät de som de bara skulle försvinna från de fysiska butikerna men nu verkar UNE även försvinna online.

Att försöka hitta nya produkter för att ersätta något som ändå funkat helt ok de senaste åren kan ju vara ett gissel. Många har tipsat om Maria Åkerbergs foundation och efter att ha använt provburkarna ni ser på bilden så måste jag säga att den är väldigt bra. Jag är ganska rödflammig i huden och den här har en hög täckförmåga. Jag har till och med provat att blanda ut den med lite av min dagkräm och den täcker ändå finfint.

Problemet med många ekomärken är ju att vi inte hittar dem så lätt i våra butiker. Nu bor jag ju i en mindre stad vilket gör det ännu svårare men helt ärligt så vet jag inte heller så många ställen i Göteborg som bara ligger en timme bort. När jag var förbi skönhetssalongen M&M Nail & Beauty center som ligger precis invid Salong Alexandra i Linnéstan stod jag lite och velade mellan nyanserna så dem skickade med mig dessa två foundationprover från Maria Åkerberg så jag kunde prova i lugn och ro hemma, se hur dem täckte och hur resultatet blev i olika ljus.

Så detta vill jag faktiskt slå ett slag för, att be om foundationprover, just för att det är så svårt att hitta rätt och foundation tycker jag är ganska dyrt. Iallafall för att chansa. Jag har inte direkt lust att klicka hem en flaska på prov och hoppas att den uppnår mina förväntningar och att nyanser smälter in med min hudton och jag inte ser ut hej kom och hjälp mig med kanter och fläckar i fejset. Tack men nej tack!

Jag skulle gissa att de flesta webbshoppar, alternativt om du vänder dig direkt till varumärket, kan skicka dig ett prov eller två. Kanske mot frakkostnad, jag vet ju inte riktigt hur det funkar eftersom jag ju har fått mitt i butik. Hade jag drivit ett sminkföretag hade jag velat vara service minded och se dig som kund nöjd, vilket du såklart inte blir om du blir missnöjd med produkten. I min värld kan det aldrig skada att fråga, du kan ju inte får mer än ett nej och det är ju inte hela världen. Du har ju iallafall försökt!

Vilken foundation ger du tummen upp eller tummen ner?

2 svar på ”Foundationprover från Maria Åkerberg”

  1. Kan vara svårt att få tag på foundationprover, inte för att man inte vill dela ut, utan för att Läkemedelsverket klassar det som ompaketering och då ska man enligt dem göra det i steril miljö (måste vara godkänd miljö), registrera det som en ny produkt (betala avgifter) och skapa etiketter etc enligt konstens alla regler. Många vet dock inte om detta och delar därför ut egenförpackade prover vilket kan bli kostsamt om det kommer fram att man gjort det. Nu känner jag dock inte till någon som åkt på böter men däremot att man blivit tillsagd att sluta. Enda sättet att göra det riktigt på är om varumärkena själva börjar tillverka småförpackningar, så kan vara ett tips att mejla och be om såna så kanske varumärkena börjar tillverka små prover.

    1. Oj vad meckigt det låter, det hade jag inte en aning om! Tack så jättemycket för informationen! <3

      Ja jag vet ju att en del företag tillverkar småförpackningar (tex reseförpackningar) vilket är ett ypperligt sätt att prova något innan man köper en större förpackningar. Precis som du säger så är det ju bra ju fler som mejlar så företagen blir påverkade och själva tillverkar prover 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *