Ett alternativ till plastlunchlådan

Plasten har börjat att fasas ut här hemma hos Ekomorsan och vad ska vi då ta till när vi får matrester över och vi inte längre har den gamla hederliga plastlunchlådan att ta till?

Till dagens pastasallad använde jag glasburkarna jag fick i present av vänner när jag fyllde år häromveckan. Det finns en hel del som funkar riktigt bra att stoppa i just runda glasburkar. Sallad, soppa, köttfärssås och spagetti, pasta med någon form av pastasåser. Var bara noggrann så de verkligen sluter tätt om du tänkt frakta dem någonstans (typ jobbet) för det är ju inte så kul att komma fram och upptäcka att man har mat i hela väskan. Ett alternativ är ju, om man vill vara på den säkra sidan, att använda till exempel gamla syltburkar med skruvlock.

Det går även utmärkt att frysa in mat i glas. Var bara försiktig så du inte utsätter glaset för starka temperaturskillnader och glöm inte att lämna utrymme för maten att svälla (vilken den gör när den fryser). Tar man inte hänsyn till dessa två saker kan glaset spricka om man har otur.

2 svar på ”Ett alternativ till plastlunchlådan”

  1. Just det här med lunchlådor tycker jag är lite klurigt. Hade jag bara tagit med den mat som jag åt kvällen innan, och maten då bara har nattförvarats i kylskåpet så hade jag ju gärna använt rostfritt eller glas. Men vi har en hel del som förvaras en tid i frysen först och jag känner mig nojig över att frysa in massa glasburkar…. Men å andra sidan är ju plastlådorna hemma det största i plastväg som är kvar i köket…. Får klura lite till. Har i alla fall slutat värma maten i lådorna.

    /Klara/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *