Engagemang leder till förändring

Strax före det var dags att dra igång middagen här hemma så knackade det på dörren. Utanför stod en man från SOS Barnbyar.

Jag skriver inte detta inlägget för att skryta om att jag minsann från och med idag skänker några slantar till en barnby utan för att jag vill uppmärksamma er om hur viktigt det är att man engagerar sig. Åter igen syftar jag inte på min egen handling utan på mannens. Han som går runt och knackar dörr i regn och rusk för att han vet att det han gör gör skillnad,

Tänk vad många han säkert påverkade igår, och idag och kommer påverka imorgon.

Han knackar dörr, jag bloggar, alla tror jag vi kan göra något för de frågor vi engagerar oss i. För det konstaterade vi ju redan förra veckan, att engagemang leder till förändring.

Vad är du engagerad i eller vad önskar du att du var mer engagerad i?

5 svar på ”Engagemang leder till förändring”

  1. Åh, vad jag älskar engagemang! Just nu engagerar jag mig för cancerfonden. Känner att det är otroligt viktigt!

  2. Det är sånt som gör mig stolt över mänskligheten. Folk som engagerar sig.. Som min man (dom du känner lite vid det här laget).. Han bjöd hem en hemlös, bjöd honom på kaffe och även om vi inte har det så gott ställt så gav han honom alla våra pantburkar.. Den handlingen har vi berättat vidare vilket fått folk att faktiskt ge en slant till tiggare när man haft några mynt.. Pay it forward liksom. En sån liten sak kan bli början på något stort <3

    1. Din man är faktiskt en av de mest engagerade jag vet! Så hårt som han kämpat för VJ kan man inte göra utan att göra det från hjärtat!

      Och håller med om att fina handlingar sprids som ringar på vattnet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *