En väldigt lyckad dag!!

Nu har jag landat här hemma med en kopp te och tänkte bjuda er på ett bildregn från dagens swoppingevent. Det var en fantastisk uppslutning och vi konstaterade snabbt att ett större tält behövs nästa år och det är ju inte bara dåligt 🙂

Folk fullkomligen sprang in när vi klippte avspärrningen och slet till sig kläder så galgarna flög!

prylswopping_kretsloppsveckan13

Det kändes som att folk var nöjda med vad de hittade och många gick därifrån med lika många plagg/leksaker som de kommit dit med. Till exempel kunde deltagarna finna ett fodrat regnställ från Didriksson, Cheap monday jeans och ett babygym.

Förutom mig och miljöförvaltningen fanns där ännu en deltagare. En tjej med syftet att hotta up några av klädesplaggen som fanns så de sedan kunde auktioneras ut på torget och pengarna skulle gå till välgörenhet. Så vem var denna tjej som bytte en ficka av jeans till en ficka av vintagetyg?prylswopping_upcyklade_jeansEller som helt sonika klippte av en kofta, sydde på en spetskant och gjorde en bolero av den?

tankekatten_spetsboleroJa många var dagens alster som allas vår Tankekatten producerade! Och för er som kanske missat detta så är det hon, Catarina, som blev årets miljöhjäte 2013.

prylswopping_upcyklade_kläderSå en cardigan blev en bolero med spetskant, en annan cardigan fick gröna detaljer, en svart kavaj fick gröna knappar och så jeansen som fick sig en grön blommig ficka. Vi kan nog dra slutsatsen att Katten gillar grönt 😉

Själv gick jag inte heller lottlös utan fick med mig en del som gör min garderob mer enhetlig. Kläder som passar in i min ”pinterest profil”. Nu känns det som om jag är väldigt nära den ultimata garderoben för mig och jag tycker mig ha blivit väldigt duktig att upptäcka när något faktiskt är jag och låta bli saker som jag tycker är fina, men som oftast inte kommer användas särskilt flitigt.

prylswopping_ekomorsan

Stort tack till alla som på ett eller annat sätt deltagit under dagens event!

8 svar på ”En väldigt lyckad dag!!”

  1. Haha, men du vet ju att när man gör en kollektion så ska den ha en ”röd” tråd och i detta fall så lyckades det ju ganska bra. Svart, naturvitt och grönt 😉 Och grönt är ju en färg med symbolik i det här fallet.

  2. Oh, vad jag gärna varit där – ni kan inte tänka er köra en likadan i Göteborg? Borde onekligen vara väldigt populärt. Hur fint som helst och fantastiska kreationer som återanvänds. Love the koncept!

  3. Kul att eventet blev så lyckat! 🙂
    Jag håller också på med en förändring av min garderob (eller snarare innehållet i den) och jag tror det gäller att påminna sig om sin egen målbild över hur plaggen i garderoben ska se ut och fungera tillsammans samt vilka behov som garderoben fortfarande inte fyller. Det finns oändligt många snygga plagg i butiker och på nätet men man måste våga välja bort även dessa om de inte ingår i målbilden eller fyller rätt funktion, vilket ibland är svårt när ”den är ju så snygg” 🙂

  4. Vad roligt med ett sånt lyckat event.
    Och toppen med det här med att bygga på sin garderob i sin egen stil, när man väl hittat den så ökar det ju verkligen hållbarheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *