En supermjuk pyjamas i ekoviskos

Den här godingen ska på kalas hos en kompis på lördag, kalas med övernattning. Så idag när jag var på stan och spanade ballonger till vårt egna kalas på söndag så fick denna fina pyjamas följa med hem.

Som alltid så är det lindex som levererar. De går helt klart i bräschen för hållbart baby- och barnmode om du frågar mig.

Just denna var märkt med EcoVero, nån slags eko viskos som jag inte är så insatt i.. Än…

Viskos vet jag ju är ett bra val men vet inte vad som krävs för att få certifiera sig med EcoVero. Jag ska läsa på och återkomma 😘

Har du sett märkningen innan?

3 svar på ”En supermjuk pyjamas i ekoviskos”

 1. Sen när är viskos ett bra material? Mig veterligen går det åt stora mängder kemikalier och vatten för att tillverka viskos. Däremot lyocell/ tencel är baserat på samma råvara, men kräver betydligt mindre kemikalier vid tillverkning. Vore spännande att höra vad som skiljer ecovero från lyocell.

  1. Hej Andra. Det var givetvis lyocell/tencel jag tänkte på och inte fulviskos och ska sluta blogga från sängen så jag inte tänker på att vara extra tydlig i vilken form av viskos jag syftar till 🙂

   Detta är saxat från EcoVeros hemsida

   LENZING™ ECOVERO™ Viscose fibers are derived from sustainable wood and pulp, coming from certified and controlled sources. 

   LENZING™ ECOVERO™ fibers have been certified with the EU Ecolabel as meeting high environmental standards throughout their life cycle: from raw material extraction to production, distribution and disposal. 

   LENZING™ ECOVERO™ fibers can be robustly identified in the final product, assuring you that your purchase contains genuine ECOVERO™ Viscose fibers.

   The manufacturing of LENZING™ ECOVERO™ fibers generates up to 50% lower emissions and water impact compared to generic Viscose.

  2. Och så här står det på lindex hemsida:

   På Lindex använder vi LenzingTM EcoVeroTM som är fibrer gjorda av naturligt och förnyelsebart råmaterial från skogen. Allt trä kommer från naturliga skogar eller hållbart odlad skog och det är också möjligt att spåra träfiberns ursprung.

   Tekniken som används för att tillverka Eco-viskos är certifierad enligt EU Ecolabel, EU:s officiella miljömärkning. Tekniken är mer resurseffektiv och innebär mindre klimatpåverkan och mindre vatten- och luftföroreningar jämfört med konventionellt producerad viskos. Tillverkningen sker i ett slutet system i Lenzings fabrik i Österrike vilket är bra för såväl miljö som människor eftersom mängden kemikalier inte bara är avsevärt lägre utan de som används också ta om hand på ett betryggande sätt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *