En billig livförsäkring

Ibland krävs det en skrämmande incident för att man på riktigt ska ta tag i nått.

I början på veckan, precis när jag och mannen lagt oss gick brandlarmet på det plan där barnen sover. Det tog inte många sekunder förrän vi var där uppe, mannen rusade mot det enda brandlarmet vi ägde och jag mot barnens rum i andra änden huset.

Som tur var brand det inte, vi vet inte riktigt vad som utlöste larmet men vi hade uppenbarligen inte ett brandlarm som gick att lita på och trots att det pep högt och i säkert 30 sekunder innan larmet var avstängt vaknade inte barnen!!!! 😱 De sov som stockar!

Medan jag rusar upp för trappen hinner jag tänka säkert tusen tankar. Så som att vår pulversläckare är 9 år gammal och att vi har ingen brandfilt.

Jag har pratat med barnen om hur de ska ta sig ut om det brinner och vart vi samlas upp och att de inte får vänta på oss. Det är livsviktigt sånt där. Men det är också att ha ett fungerande brandskydd.

Efter att ha kontrollerar ljuslyktor, ugn och spis och gått 38 varv runt huset lyckades jag äntligen somna men jag hade ändå ingen ro i min själ.

I princip det första jag gjorde dagen efter var att beställa 6!!! Brandlarm, en brandfilt och 2 nya pulversläckare. Nu gäller ju inte mitt köpstopp den här typen av saker utan snarare att jag inte får köpa nya ljuslyktor och lull-lull. Men även om det hade gällt det så hade jag varit villig att bryta mitt köpstopp 7 dagar in i matchen. Det är en billig livförsäkring och jag hade aldrig förlåtit mig om nått hänt!

Nu är allt på plats och bland annat har vi placerat en varnare mellan barnens rum och ett i varje barnrum och det bästa av allt är att alla sex larmdosor är synkade. Triggar ena, piper alla!

Nu somnar jag tryggt!

2 svar på ”En billig livförsäkring”

  1. Men fy vad läskigt!! ..och obehagligt att inte riktigt veta vad det var som triggade igång det, jag hade också haft riktigt svårt att sova efter det… Jag såg ett avsnitt av ”sos på liv och död” när jag var liten och blev nog lite traumatiserad av det, är livrädd för att det ska börja brinna.. Måste nog ta en kik på min pulversläckare här hemma och se så den inte gått ut. Om jag inte minns helt fel ska man tydligen också skaka om den en gång per år så inte pulvret packas i botten…det har vi nog aldrig gjort så det är kanske dags nu =/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *