Ekologiskt te i cellulosahölje

Jag dricker enormt mycket te och när jag började köpa ekologiskt var just att byta ut mina teer mot ekologiska alternativ bland det första jag gjorde.

Idag snubblade jag över några förpackningar Friggs te som hade kort datum och därför såldes ut billigare än annars. Att jag inte skulle hinna dricka upp det te jag köpte på mig innan det passerat bäst före datum om 2 månader är inte ens rimligt att tro. Sen gör det mig heller inget om det det skulle hinna bli lite gammal för den delen.

Nu när jag kom hem och skulle ta mig en kopp av min nyinförsakffade te var det första jag la märke till att påsarna, som i så många andra förpackningar, låg styckförpackade. Retade mig som alltid på detta men skrattade lite gott för mig själv när jag såg texten som var tryckt på varje påse. ”Låt dig inte luras av det plastiga utseendet. Det här höljet är gjort av cellulosa och är därför komposterbart”.

Jag förstår att tepåsarna bör omslutas av något annat än enbart kartong för att behålla sin arom, men kan man åtminstone inte minimera mängden genom att lägga alla påsarna i en och samma cellulosahöje?

3 svar på ”Ekologiskt te i cellulosahölje”

 1. Hej!

  Hittade hit till teinlägget då jag också gillar det mycket. Gillar designen lika mycket som innehållet i förpackningen. Måste säga att du har en jättefin och intressant blogg – länkar till dig från min sida och tänker besöka dig ofta och ta efter det jag kan när det gäller att bli lite miljösnällare. Tack för inspirationen!

  / Petra

  1. Hej Petra

   Kul att du hittat hit och att du gillar det jag gör 🙂 Själv är jag mycket mycket svag för fina förpackningar och jag tycker det är super när ekologiska och fair trade märkta produkter även dem göms bakom en snygg förpackning 🙂

 2. Pingback: Bloggtips : Ekomorsan | petra@home

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *