Ekologiskt och vegetariskt


I helgen så festade vi till det och åt tacos fast det var lördag. Den officella tacodagen är ju som bekant fredagar.

Jag är väldigt nöjd med uppslutningen av ekologiska varor. Allt vi åt till tacosen var ekologiskt förutom Sojafärsen. Jag märker ingen skillnad mellan köttfärs och Sojafärs. Inte smakmässigt iallafall. Konistensmässigt blir det ju lite grötigare, klibbigare än vanlig köttfärs men det är inget jag märker av när jag äter det.

Av resterna som blev över gjorde vi Quesadillas. Här hemma är det ingenting som slängs utan vi försöker alltid ta tillvara på varorna på ett eller annat sätt. Om det inte räcker till lunchlådor. Tycker det är så skönt att inte behöva ge sig iväg någonstans på lunchen och genom att ha med mig min egen lunchlåda vet jag ju att jag för en hög andel ekologiskt 🙂

Hur ofta äter ni vegetariskt? Brukar ni äta sojafärs? Vad brukar ni laga på era rester?

6 svar på ”Ekologiskt och vegetariskt”

 1. Anammas soja-färs som finns på storpack (typ ett kilo) tycker jag också är grym om du inte har provat! Omelett av taco-resterna är något jag brukar göra – särskilt om det är pyttelite kvar av allt.

 2. Åh, quesadillas är en favorit här! Nästan godare än tacos ju! 🙂

  Vi äter vegetariskt fler dagar i veckan då jag inte äter kött mer än kyckling och fisk. Tycker annars att paj är en höjdare att göra på diverse rester, kanske inte just rester av färdiga middagar, utan snarare lite broccoli, en halv lök, fylla upp med svamp och en slatt keso och torkad ost.
  Jag river exempelvis alltid det sista av osten som börjar bli torr och är för tunn för att hyvlas med osthyvel, på rivjärn och lägger i en butt i väntan på någon maträtt, paj, tacos eller pastarätt.

  Annars tycker jag ”plockmiddagar” av rester är väldigt underskattade, där någon äter en tallrik soppa från helgen, en annan en liten bit överbliven paj som kompletteras med stekt ägg eller äggsmörgås, och en tredje gårdagens middagsrester etc.

  Får man pannkakor över är ju crepes en given favorit, likaså där är crepesen nästan godare än pannkakorna. 😉

  1. Föredrar också fisk och kyckling! Jag äter dock rött kött också 🙂

   Sugen jag blev på paj och kommer absolut prova ditt förslag. Har du keson i pajen istället för äggstanning?

   Vi brukar också få portioner över men om det inte tas med dagen efter till lunch så fryser vi alltid in dem så det finns lunch att plocka från frysen 🙂

 3. Sojafärs tycker jag inte min mage mår så bra av så det skippar jag. Försöker köra ”whole food” så mycket det går. Jag jobbar inte utan har nollinkomst och lever på besparingar, så har tid till livsstilsexperiment och att hitta sätt att göra mat effektivt från råvaror istället för halv/helfabrikat.

  Slänger knappt nån mat. Lägger in i kylskåpet och äter senare. Är inte så kräsen i maten så jag behöver inte spexa till maten för att den ska slinka ner.

  Jag har kört veg senaste sex åren. Åt fisk lite ibland för några år sedan, var särskilt svårt att äta veg i affärsvärlden. Efter en vecka av tråkig grekisk sallad tog jag fisk ibland istället. Senaste halvåret har jag höjt ribban och köper inte mejeri/ägg samt bara eko. Har gått runt och kollat priser för att försöka få privatekonomisk hållbarhet i det också, tjänar noll kr o lever på besparingar för stunden så är ju högst relevant för egen del. Har samlat ihop lite tips vad gäller priser och butiker här:
  https://www.facebook.com/EkoVeg-Guiden-1642028766067742/?ref=ts&fref=ts

  Här utvecklar jag mina idéer om hur jag försöker att leva ett fantastiskt liv inom planetens gränser.
  https://www.facebook.com/greatlifelowfootprint/?fref=ts

  Vill hitta likasinnade att utveckla och sprida hållbara livsstils-idéer tillsammans med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *