Eko och reko.. Jag hoppas!

ekologiska+barntrosorFör flera månader sedan frågade jag er om ekologiska underkläder till barn, men då hittade jag inte så värst många alternativ tyckte jag. Sedan dess tycker jag mig se en explosionsartad utveckling på ekoklädesmarknaden och alla de stora klädkedjorna (H&M, KappAhl och Lindex) verkar alla tagit in väldigt mycket ekokläder. Innan tyckte jag mig mest finna basplagg så som kort och långarmade t-shirtar/toppar som var av ekologisk bomull, men nu finns det knappt någon hejd! Jag kan inte undvika att fundera på om verkligen de ekologiska odlingarna expanderat så mycket?

Nu när loppan beslutat sig för att göra som brorsan och sluta med blöja och istället använda kakkong (kalsong) blev jag väldigt glad när jag utan att behöva leta ihjäl mig kunde hitta schyssta trosor till flickan! Frågan är kan jag lita på vad jag köper? Jag måste tro att jag kan det! Jag måste med min konsumentmakt visa butikerna att eko är det som är schysst när det gäller nyproducerat och hoppas att de i sin tur utövar sin makt för att se till att de andra leden i produktionen är det.

5 svar på ”Eko och reko.. Jag hoppas!”

  1. Jag köper hellre storbutikernas ekogrejer än de ”vanliga”, men är väldigt skeptisk till hur eko och framförallt hur rena de är. Litar inte ett smack på de stora kedjorna, det fuskas dagligen med allt från designstölder till arbetsförhållanden och det känns som att de kan komma undan med det mesta tack vare att de är så otroligt stora. Ganska obehagligt när jag tänker på det faktiskt. Men – ibland köper jag trots detta något från H&M och då känns det i alla fall en gnutta bättre att jag kan, som du skriver, visa dem vad som föredras. Kan annars tipsa om att jag köpt trosor och kalsonger från Polarn o Pyret med Svanen och Nordic Eco Label 🙂

  2. H&M har väl precis startat någon kampanj om att fler av deras bomullskläder ska tillverkas av ekologisk bomull? Jag tänker precis som du, det är vi som har makten att påverka, och då måste vi visa att det är eko vi vill ha genom att köpa de alternativen. Jag vill inte känna den här misstron jag också känner gentemot deras ekoalternativ, men klart man bli misstänksam efter alla skandaler hela tiden. Men det känns åtminstone klart bättre att köpa ekomärkta trosor än icke ekomärkta! Blev iallafall också väldigt glad över att faktiskt fanns flera alternativ att välja mellan!

    1. Tänker du på kampanjen där man kan lämna in kläder och få en rabattcheck tillbaka eller deras conciuos collections som de släpper med jämna mellanrum?

      Något jag inte heller kan släppa förutom hur eko själva bomullen är gäller infärgningen av kläderna.. Den är ju inte det mest miljövänliga som finns även om själva bomullen inte blivit besprutad när den odlades…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *