Ekhagens forntidsby

ekhagens forntidsby djurskalle

Här hemma har första semesterveckan snart passerat och det känns som dagarna har gått i ett rasande tempo. Som tidigare semestrar har vi hållit oss lite i vår närhet, förra året bar det av till High Chaparral och i igår åkte vi till Ekhagens forntidsby strax utanför Falköping. Jag tycker det är så roligt att få upptäcka Sverige och göra alla dessa roliga saker som finns för barn eftersom jag aldrig varit på dem själv som liten.

Barnen och även jag älskade Ekhagens forntidsby. Överallt fanns det fantastiska miljöer uppställda, hyddor, eldstäder och övriga saker som hörde forntiden till. Även om det var lite läskigt med djurhuvuden och skelett som fanns utplacerade lite här och var.

ekhagens forntidsby Jag vet inte vad som var mest fantastiskt egentligen för allt verkade vara en succé hos de små. Till exempel så ägnades en lång tid åt att turas om och göra skåror i marken och att använda en stenålders borr som gjorde hål i sten.

ekhagens forntidsby plöja mark

De fick även lov att göra små väskor (rymde inte mer än ett par pärlor) och att göra egna hängsmycken i lera. Detta tog dock en smärre evighet så jag rekommenderar alla börja med denna aktiviteten. Leran ska nämligen först torka långsamt utanför elden, sen in i elden för att härdas och när de kommer ut är de närmare 600 grader varma så det är inte direkt så att en tar den i handen och går därifrån ögonblickligen.ekhagens forntidsby lersmycken
Jag är inte mycket för vapen men vi lät ändock barnen gör egna pilar som de även fick ta med sig hem. Alla barn fick välja ut en gren, en pilspets och en läderbit som skydd för spetsen.

ekhagens forntidsby göra pilarSen var det bara att börja vira snöre, trycka dit spets och sen lägga om skyddet som noga utvalts i läderhögen.

ekhagens forntidsby pilspets
Vår dotter älskar att bli målad så när det gick att bli målad med lera var hon inte sen att haka på. Eftersom det målas med just lera är ju färgvalen väldigt begränsade men svart, gult eller brunt/rostrött fanns att tillgå. Tyvärr så smetade målningen hela tiden och ”dammade av sig” så hon tröttnade och tvättade av den, men det var kul så länge det varade.

ekhagens forntidsby kroppsmålning
Jag är så glad över att vi valde att åka dit och bor du i närheten och funderar på att åka dit så tror jag inte att du kommer bli besviken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *