Det är för dem jag gör det

Det är ju för dem jag gör det. De som ännu är för små för att med egna handlingar kunna påverka i en större utsträckning. De har ingen rösträtt. De har inga pengar. De lagar ingen mat. De har inget körkort.

Jag pratar såklart om barnen. De som befinner sig mitt i livet år 2050. Bland annat mina egna små hjärtan som år 2050 är 40 och 39 år gamla. De som vi efterlämnar resultatet av våra handlingar till. De är de som får ta smällen av vår slit och släng kultur. De som får ta smällen av vår lathet när vi tar bilen eller när vi inte orkar källsortera. De som får ta smällen när vi inte tycker oss ha råd att investera i ekologiska produkter.

Så jag källsorterar allt vad jag kan, jag handlar begagnat och jag försöker att inte spontanhandla för det blir oftast inge bra. Jag drar i alla miljötrådar jag kan och jag försöker att med hjälp av bloggen visa att det inte behöver vara så svårt. Vi kan alla göra kloka val för vår miljö och för de som redan fötts och för de som kommer att födas.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

8 svar på ”Det är för dem jag gör det”

  1. Du gör verkligen ett fantastiskt jobb och dina barn kommer att tacka dig när de är äldre! Handla ekologiskt tycker jag är det minsta jag kan göra för mina barn men vi skulle behöva plastbanta här hemma..

  2. Du har så rätt i det du skriver! Å ena sidan låter det så självklart och enkelt och å andra sidan tycks det så svårt att få till i praktiken. Vi skrev senast om ett liknande fenomen men i ett lite större perspektiv i samband med att vi lade upp you-tube-filmen The Story of Solutions:
    ”Mer pengar, konsumtion, vägar, byggnader, prylar etc finns med i majoritetens målbild av ett framtida bra samhälle. Men kommer detta synsätt verkligen att hålla år efter år, sekel efter sekel, generation efter generation? Vi glömmer ofta bort att tänka på och ta hänsyn till hur vårt beteende påverkar miljön i ett större och längre perspektiv.”
    Läs mer och se den tänkvärda filmen här:

    http://minimalisterna.se/mer-eller-battre-vilken-vag-valjer-du/

  3. Vilket bra inlägg! Tycker du visar bra att det inte behöver vara svårt, utan att man går ta det steg för steg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *