Dags att trappa ner amningen

Idag hade vi bvcbesök på schemat. Det var en försenad 6 månaderskontroll som borde ägt rum för 2 veckor sedan men inte blev av.

Min älskade lilla skrutta vägde nu in på 6860 gram och 67 cm. Det var läkarkontroll också så det lyssnades på lungor och puls och kändes på höfter och ryggrad. Kom därifrån med en OK-stämpel.

Däremot tyckte de nog att det var dags att börja ge fast föda på riktigt. Ellen har ju fått smaka på gröt och det har väl hänt att hon fått prova en miniminiminibit av nån frukt eller ägg eller så när jag äter.

Men de andra barnen hade jag mer brottom att börja med mat och att nya saker men denna gången tar jag det mycket mer piano. Min lilla bebis börjar bli stor..

Hur länge ammade du?

8 svar på ”Dags att trappa ner amningen”

 1. Med Siri började jag nog med atthon fick smaka lite olika från 4 månader. Vid 6 månader trappade jag ner och vid 8 månader åt hon bara mat på dagarna. Ammade endast för att söva på kvällen och på natten för att natta om. Slutade på natten runt 9 månader tror jag, och hade alltså en amning per dygn kvar, på kvällen. Den tog jag bort vid 10 månader.
  Med Sally började jag med mer blw runt 5 månader. Inte strikt, utan vi matade med tex gröt. Hon var dock inget fan av puréer, så hon åt mest samma som vi. Tror upplägget var ganska snarlikt som med Siri, fast vi slutade amma helt vid 9 månader ist, och hade nog slutat nattamma vid kanske 7 månader.

 2. Med andra barnet lyssnade jag mest på mig och min bebis. Ammade mycket fram tills hon var ett år tror jag det var. Hon fick smaka mat från 6 månader men åt inte så stora portioner så ammade mkt. Testade blw så att hin själv kunde äta. Väldigt praktiskt med
  Slutade amma när hon var ca 15 månader.

 3. Helammande stora i ca 6 månader, sen började vi med BLW inspirerad matintroduktion. Det känns som att det sättet att se på mat passar oss. Lilla har dock väldans bråttom så började smaka på ex paprika och paltbröd nu vid 5 1/2 månad. Men vi tar det lugnt och ammar mest, Food before one is just for fun ❤️

 4. Alltså blw, vilken bra grej! Vi körde omedveten blw med stora (tills vi upptäckte att det fanns ett namn! Och en bok!) och fullt ut blw med lilla. Bästa beslutet!
  Tror de generellt säger attamningsavslutet kan bli lite längre med blw men det kändes lugnt för mig. Ammade stora i 13 månader (mat från 5 månader) och lilla i 27 månader (mat från 4 månader) det var i princip lika lätt/svårt att lägga av vid 13 som vid 27 månader.
  Skulle jag ändrat ngt hade detvarit att ge industrigröt till stora. Det behövs ju inte alls. Riktig mat duger fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *