Börjat med eteriska oljor

För ungefär en månad sedan köpte jag ett startkit med oljor och en diffuserlampa. Sen dess är det mest så jag använt den. För att sprida doft i hemmet. Och att dofter påverkar oss på olika sätt är ju sen gammalt. Hur många av er har cirka tusen gånger hört att lavendel är lugnande?

Men nu har jag börjat vidga mina oljevyer och häromdagen fick jag ett ”recept” av @sundgrensara på en blandning som ska vara bra för matsmältningen vilket hon tänkte kunde vara bra eftersom min mage ofta svullnar upp rejält. Så jag blandade ihop en roller som jag nu stryker på magen ett par gånger om dagen (om jag kommer ihåg 😅🙈) .

Så hur funkar det när man använder eterisk olja på huden?

Deras molekylära struktur är väldigt liten och det resulterar i att de kan absorberas genom huden och transporteras via blodbanan ut i kroppen och därmed göra verkan. Det är viktigt att tänka på att en eterisk olja är väldigt koncentrerad och ska användas utspädd.

2 svar på ”Börjat med eteriska oljor”

  1. Älskar eteriska oljor, och även rökelse. har mest använt rökelse men köpte en ny olja nyligen då det var längesedan jag använde någon. Tänkte inte på att jag 2019 utvecklade astma så det var då ingen härlig upplevelse med oljan alls. Blev så himla besviken. Gav bort alla mina eteriska oljor till en vän. Nu får vi nöja oss med doften från blöjhinken i vanlig ordning antar jag. XD
    Men värt att tänka på, bjuder man hem någon med astma så skippa alla dofter. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *