Bland får och ängar

får och julia

Idag efter jobb och förskola begav vi oss ut på landet, till får och ängar och blinningar. Jag ÄLSKAR landet och direkt när jag kliver ut i lantluften så fylls hela min själ med ro. Jag vet inte om det beror på att jag själv när jag växter upp, trots att vi bodde i lägenhet, hade 500 meter till långhåriga kossor och havet. Ja just till havet var nog lite längre för Highland cattlehagen var ju emellan vägen där jag stod och där viken tog vid.får vilar i hagen

Jag och Julia tog en promenad för att kolla på fåren, ropade på dem och pratade om hur tokigt det var att de också gillade vattenmelon och undrade hur de visste att de inte fick äta skalet. Jag skulle också vilja vara 4 år, frågvis och nyfiken iklädd en GBglassklänning jag noga valt själv och som är något av det finaste jag vet i klädväg, se ut över en hage full av får och konstatera att lammen inte var så pyttiga längre. Det är en glädje och ynnest att få stanna upp, vara i nuet få se livet genom ett barns ögon.

får och gbglassklänningSen lämnade vi fåren och gick vidare utmed med hagen där inga får för tillfället befann sig, vandrade i den ljumma kvällsluften längs med ett dike fylld av ängsblommor och drömde oss bort till hur underbart det skulle vara att bo så här. Tänk ha alldeles egna lamm och kanske lite hönor, sa jag. Och en stor häst till dig som du kan rida på mamma och en mindre häst till mig så det inte blir så långt till marken om jag faller av, sa hon!

vägkanten vid får hage

Det är verkligen något speciellt med att befinna sig ute på landet, något som ger extra ro till själen. Om det är fåren, alla ängsblommor, vidderna, eller de slamfärgade småhusen med blå fönster låter jag vara osagt. Men något är det, något alldeles underbart!

blommor bland får

 

 

4 svar på ”Bland får och ängar”

  1. Fina bilder och vackert skrivet! Jag önskar verkligen att jag var uppvuxen på landet, men det tar jag ju igen nu i alla fall 😀 Man mår så himla bra i den här typen av miljöer! Igår kände jag ju väldigt starkt att jag vill ha egna Highland Cattles för åh vad fina de är, och de såg så snälla ut – det gör i och för sig alla kor tycker jag. Men att ha den typen av djur kan jag inget om så det vore ju kanske ingen bra idé 😛 Jag får nöja mig med att åka och prata med dem då och då.

    1. Hihi ja kanske inte är nån superplan att införskaffa kossorna men de är bra fina att titta på 🙂 Jag är uppvuxen i kontraster. Hade 500 meter till kossorna och havet men gick jag 500 meter åt andra hållet hamnade jag bland klotter, ungdomar som hängde på torget i sällskap av gastande alkisar med systemetpåsar på torgbänken..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *