Bland djur och natur

Idag har vi spenderat stora delar av dagen på Sötåsens Naturbruksgymnasium där barnens kusin går och utbildar sig för att bli lantbrukare. Just detta gymnasium måste ju vara bland de bästa i Sverige på hållbar utveckling. De fokuserar inte enbart på ekologisk utan även social och ekonomisk hållbarhet och just idag bjöd de in till öppet hus.

traktor
Det fanns hur mycket som helst att titta på. Bland annat så bjöds det på en traktorparad där de visade upp flera olika traktorer med dess tillhörigheter. Ja alla saker har ju förstås flashiga namn, men på den biten har jag verkligen noll koll trots att otaliga timmar spenderats framför SVTs Bondgården.

kalv
Vi kollade även på en koparad och ännu fler kor inne i stallen. Fanns hur många små söta kalvar som helst där.

grisar
Minigrisarna var nog lillans stora favorit. Hon ville inte gå därifrån utan tittade länge, länge och ropade griseknooooaaaaan! Hon har ju en gosegris här hemma som snabbt blev en favorit. Bamsen heter den, som Lottas gris. Så förutom Bonården så går det även en hel del Astrid på dumburken här hemma.

Förutom grisar fanns där massor av olika gnagare, vi klappade en orm, tittade på sköldpaddor som brottades likt Ninja turtles i akvariet och såg sniglar som blev mellan 10-18 cm långa!

tramptraktor
Förutom att få titta på traktorer och sitta i dem så fanns det även en bana uppbyggd av halmbockar där de små fick trampa för glatta livet. Ni må tro att barnen var redigt nöjda med dagen!

2 svar på ”Bland djur och natur”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *