Betala lite mer?

20130509-201316.jpg
Den här bilden la en bekant till mig upp på instagram tidigare idag. Hon syr egna barnkläder och diverse vagntillbehör och vill motivera varför hennes priser inte är jämförbara med exempelvis H&M.

Hur väl själva siffrorna stämmer lägger jag ingen större vikt vid utan jag tycker det är viktigt att belysa själva problemet.

Personligen handlar jag väldigt lite nyproducerat både till mig själv och barnen och har de senaste åren tagit avstånd till den slit och släng kultur som råder. Då känner jag att jag kan kosta på mig att ställa lite högre krav på de nya plaggen och jag kan också tänka mig att betala lite mer.

Men jag kan ju inte undvika att fundera på hur ni kära läsare tänker i frågan 🙂 nå.. Hur lyder domen?

2 svar på ”Betala lite mer?”

  1. Det är världens svåraste fråga nästan tror jag. Men man ska inte stirra blint på priset utan se mer vad det är för företag i stort. Vad de har för image osv.

  2. Jag tänker såhär. Som konsument har jag makt. Makt att konsumera varor/tjänster jag tror på. Att välja mina ståndpunkter och visa vad jag tror på, men när det gäller kläder är inte det alltid så lätt. Mina grundregler när det gäller kläder är att försöka handla kläder av ekologisk bomull och hampa som är märkta. Ibland handlar jag från kedjorna deras ekologiska klädlinjer men tyvärr är det inte märkta vilket jag tycker är synd. Vi har två barn och den yngsta får alltid ärva av den äldsta om det inte är något speciellt. Att kläder som är eko-reko är lite dyrare tycker jag är bra för då handlar man inte lika mycket utan bara det man behöver. Däremot att se till hela kedjan från produktion till konsumtion är svårt och människor har rätt till bra arbeten med bra villkor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *