Bambunytt i köket

bambubestik3

 

Ibland blir jag förvånad över vad som finns i Nettos sortiment. För det är ju aldrig någonsin så att man går in där och vet vad som går att finnas. Det är alltid olika saker, varje dag näst in till.

Jag brukar vanligtvis inte gå in där trots att jag jobbar enbart ett stenkast ifrån en butik men de ljuvligaste bambuprodukterna dök upp i mitt instagramflöde för ett par dagar sedan. Det var Ekofamiljen som tipsade och jag kände mig tvungen att ta mig en kik. Och inte gick jag tomhänt därifrån inte. Lite nya matlagningsredskap och två skärbrädor kom jag minsann ut med.

Bambu är bra materialval i köket tycker jag. Det sägs ha antibakteriell verkan i sig själv och är inte så särskilt poröst vilket gör att bakterier inte får sig små gömmor där de kan frodas. Dessutom är bambu världens snabbaste växande växt och en oändligt förnybar resurs. Visste ni att den slår nya skott från roten efter skörd? Inte heller kräver den varken bekämpningsmedel eller konstgödsel!

2 svar på ”Bambunytt i köket”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *