Bakat för ett helt kompani

Jag bakade så himla mycket inför dopet. Nästan varje dag testade jag nått recept eller gjorde nån del till fikabuffen.

Problemet när man bakar i förväg är ju att inte alla saker går att frysa eller förvara i kylen.

Till exempel så gjorde jag botten till silviakakan men inte krämlagret, biskvikexet men inte toppingen, satte ihop och fodrade tårtan med grädde men klädde inte med marsipan och dekorationer osv.

Jag fick nyckeln till församlingshemmet tidigt på veckan men det var först i fredags efter lunch jag fick lov att börja dekorera för då var de kyrkliga aktiviteterna för veckan klara.

Jag, Julia, Ellen och min svägerska Alisa åkte dit och förberedde en hel del. Gjorde ordning borden och ställde ordning fikabordet ni ser på bilden. Fast vi ställde dit faten tomma. Själva fikan tog vi dit igår morse före dopet.

Tårtan dekorerade jag på plats medan gästerna åt pastasalladen vi slängde ihop på morgonen. Eftersom klockan var runt 12 tyckte vi det var lämpligt att även servera något lite matigare förutom fikan och då är ju pastasallad busenkelt när man ska laga nått åt ca 40 Pers.

Jag är så himla nöjd med allt jag lyckades baka och hur bra dekorationerna blev. Lyckades för en gång skull få till ett sånt där instagramvänligt bord 🤣

Förutom pastasalladen och tårtan bjöd vi som sagt på silviakaka. Sen hade jag gjort vita princesstårtebiskvier, chokladbollar och mördegskakor med sylthjärta. Dessutom hade min andra svägerska Petrana gjort små söta kakor med bokstaven E på 😍

Även dessa bilder har min vän Erika tagit. Jag stal dem faktiskt direkt från hennes blogg Hemma hos Kikan 😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *