Årets stora klädbytardag 2016

klädställning
Att anordna just en klädbytardag är lite av mitt signum och det vet ni ju vid det här laget. Den 16 april, alltså om exakt 2 veckor, är det dags igen. Denna gång anordnar jag den ihop med Naturskyddsföreningen i Borås och just den 16:de hålls den på olika ställen över hela landet. Om du inte bor i närheten och kan delta i min så hittar du en lista på Naturskyddsfäreningens hemsida.

Så nu väntar 2 veckor aktiv marknadsföring i olika kanaler för att sprida eventet. Att ordna en klädbytardag är en av mina favoritevent på året och jag har ju 2 stadigt återkommande tillfällen. Ett på vårkanten med SNF och ett på hösten ihop med Miljöförvaltningen Borås Stad. Men det krävs ju en del arbete för att uppmärksamma både ”stammisar” och nya bytare om att det är klädbytardag.

Att producera kläder är en enorm miljöbelastning så att konceptet klädbytardag finns är en enorm miljövinst. Dessutom är det ju bra för plånboken! Tänk att få 10, för dig, helt nya plagg för 0 kr! Hur fantastiskt är inte det? Allt du behöver göra är bara att rensa ut 10 andra plagg som inte används i din garderob och ta dig till bytesplatsen. Dessutom eftersom plaggen oftast tvättats flera gånger så är det mindre gifter kvar i textilierna och det tackar iallafall jag för. Det händer faktiskt att vi fått in helt nya kläder med lapparna kvar.

Alla kanske inte trivs med att byta med massa främmande människor, men varför inte dra ihop vännerna den 16 april och byta med med dem? Jag älskar att rota bland vänners kläder och få med mig några godbitar. Oftast är det kläder jag fått från vänner som blir favoriter i garderoben och ibland så passar jag på att vara lite wild och gå utanför mikn bekvämlighetszon och väljer nått jag normalt sätt aldrig skulle ha valt för att se om jag gått miste om nått. Det är ju en ypperlig chans att få prova en annan stil.

Hmm känner att jag börjar komma ifrån ämnet lite grann men iallafall, den 16 april kl 12:15 går årets klädbytardag i Borås av stapeln. Hjärtligt välkomna till Brygghuset och som alltid finns ett facebookevenemang skapat där du kan läsa mer!

Ett svar på ”Årets stora klädbytardag 2016”

  1. I många år har mina vänner och systrar kallat det för Emma-shoppa dvs de kommer hem till mig och rotar igenom min garderob och får ta vad de vill av det som jag har rensat ut. Jag gillar att glädja andra genom Emma-shopping. Det är så kul att se hur glada de blir över mina gamla kläder (dvs jag har tappat intresset för kläderna) och hur de känner sig snygga. Sist jag träffade syrran hade hon en Emma-shoppad kofta på sig, den koftan köpte jag för ca 15-20 år sedan. Den koftan hade jag kanske i 1-2 år max så syrran har förvaltat den med stor kärlek. Det kallar jag hållbarshopping även om det inte var så hållbart hos mig. haha

    Problemet med mig är att jag inte direkt har vänner som jag vill byta kläder med, de som har min storlek har inte kläder som tilltalar mig för i de flesta fallen så har de mina gamla kläder. hahaha

    Lycka till med klädbytardagen! Låter som en lysande idé!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *