Aktiviteter för barn

Vi har haft så mysig långledighet fullspäckad med aktiviteter! Jag hoppas även ni har haft det! Vädret har verkligen visat sig från sin allra bästa sida och känns som vi hunnit med så mycket roliga saker att det känns som om det omöjligt kan ha varit bara 3 dagar.

julia på ridskolaVår helg började som alltid med ridskola. Jag har ju själv plockat upp ridningen igen och  nu har även vår dotter börjat. Fast vi inte rider samtidigt blir det som en mor och dotter aktivitet. Ett gemensamt intresse! Det är nog omöjligt att missa hur stolt och nöjd hon är över detta. Se bara på första bilden! 🙂

bella riderDenna gången var även Bella med och red. Grabbarna kör ju cross ihop så det är ju kul att även tjejerna får göra nått kul de också. 11-åriga Angelica är för övrigt sjukt avis på flickornas ”Mulle-strumpor”. Bellas syns dock inte i ridstövlarna..

Denna veckan blev det en tur i skogen och sen tränades det bland annat balans på åkern. Flickorna fick rida utan att hålla i sig!! Tur för mina nerver att de bara skrittade när så skedde.

julia riderVåra barn har fått prova många olika aktiviteter det senaste 2 åren. Det har gympats, spelats fotboll, brottats, dansats och nu körs det alltså cross och rids. Jag resonerar som så att barnen får göra precis vilken aktivitet som helst, jag lägger ingen större värdering bara de har roligt. Det behöver såklart inte ha någon fritidsaktivitet alls om de inte själva vill! ”Regeln” är att de får bara ägna sig åt en sak åt gången. Iallafall i dagsläget. Som liten behövs det även tid för att varva ner och det får inte bli för mycket flängande.

Hur resonerar ni kring fritidsaktiviteter?

4 svar på ”Aktiviteter för barn”

 1. Vad mysigt det ser ut! Jag drömmer nog också om att börja rida samtidigt som min dotter, min man växte upp med hästar så han vet vad han gör till skillnad från mig, tänk om man kunde åka på ridturer ihop hela familjen… :))))

  Jag håller definitivt med om dina tankar för övrigt, barn behöver landa särskilt om de provar nya aktiviteter. Tycker därför det är väldigt besvärligt med idrotter som ska satsa i tidig ålder, med både träning och matcher. Det ska ju vara för sinnet också…

  1. Så himla mysigt det låter att rida tillsammans hela familjen!!

   Ja det där med att landa är otroligt viktigt! Och att aktiviteterna, när de är så små, ses som lek. Sen kan ju barnet själv avgöra hur hårt de vill satsa, men vid 4,5 och 6 år så sätter jag som förälder ner foten.

 2. Vi kör simning året om på 6åringen och skulle vilja ha nått mer i veckan för henne just för att vi är hemma så extremt mycket i vardagen..
  Bor i Borås så frågan är vilken ridskola går tjejen på? är det start höst/vår där?
  Jag är livrädd för hästar men tjejen min rider så fort hon är hemma i Småland och hittar hästar på landet på sommaren 🙂
  Vore kul för henne o testa lite på ridskola.

  1. Hej Madelen!

   Min dotter rider på Tokarp, men det är bara ett par gånger kvar sen blir det sommaruppehåll. Det är fritt att hoppa in mitt i en termin när det är ridlekis förutsatt att det finns platser kvar 🙂

   De har ridledare så du slipper leda och göra ordning hästen själv vilket kanske kan kännas skönt om du är hästrädd.

   MVH
   Angelica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *