3 ekologiska babynest – hiss och diss

I förra veckan, efter mitt inlägg om att jag kände mig konsumtionsstressad så kontaktade barnbutiken Frida & Fritiof (som jag tidigare haft samarbeten med) mig och frågade om jag ville klämma och känna på lite olika av deras babynest och självklart ville jag det.

Detta är min helt egna upplevelse av dessa olika babynest, jag har varken fått betalt att skriva nått eller fått någon produkt. Efter att nesten varit och hälsat på under helgen och jag har fotat klämt och känt är de nu återlämnade.

Filibabba

Först ut är ett snyggt nest från Filibabba som om jag förstått det rätt är en av deras mest populära babynest.

Hiss: Detta är det minsta av de 3 nesten och verkar mjukt för babyn. Det har en snygg detalj i form av läderspänne som jag förvisso inte lyckades öppna men jag var också oerhört försiktig eftersom det inte var mitt. Framförallt var skyddet GOTS-märkt vilket är den mest täckande certifieringen när det kommer till textilprodukter. Dessutom var det väldigt prisvärt, 649 kr 🙂

Diss: Den är helt mjuk i botten vilket jag tror gör den svårare att flytta med babyn i om man tex byter rum eller våning. Den saknar skydd för snörningen i botten och har ett stort hål vilket jag tycker verkar farligt.

Jag får ju utan vidare ansträngning igenom hela armen..

Emmibaby

Näst på tur är ett babynest från Emmibaby som är något stötte än babynestet från Filibabba.

Hiss: Det har ett skydd för snörningen vilket gör att bebis inte råkar fastna i snörena. Dessutom är det helt vrängbart så man kan få en grå insida och mönstrad yttersida istället för som på bilden. Dessutom är även detta skydd GOTS-märkt.

Diss: Även denna har ett stort hål längst ner, den är helt mjuk i botten och saknar möjlighet till att kunna bäras på ett smidigt sätt.

Liewood

Sist men inte minst, ett babynest från Liewood som är min favorit av de 3 skydden och det jag lutar åt att köpa längre fram.

Hiss: Den har ett skydd för snörningen och är helt täckande. Inget hål i nederkant med andra ord.

Den har en hårdbotten så den är stabil att lyfta. Dessutom är den försedd med handtag! Två funktioner jag helt saknat på de två föregående produkterna.

Diss: Detta skydd är enbart av ekologisk bomull men tillverkas i en GOTS-certifierad fabrik. Jag kan tycka det är snålt att dra in på själva certifieringen när nestet dessutom är så pass dyrt (1099 kr) som detta faktiskt är. Om man ändå gör det i en GOTS fabrik, varför inte löpa linan ut?

Jag har aldrig haft ett babynest till mina tidigare barn och skulle jättegärna vilja veta vad era erfarenheter av babynest är! Hur ofta flyttar man det tex med bebis i och hur ”farligt” är egentligen hålet i botten? Är det något man verkligen använder eller är det en onödig produkt?

7 svar på ”3 ekologiska babynest – hiss och diss”

  1. Har aldrig flyttat barnet liggandes i babynestet. Om man vill flytta runt barnet är det kanske snarare en mjuklift man är ute efter….
    Att det finns snörning och ”hål” i botten är ju guld! Det betyder ju att man kan använda nestet länge. Alltså när barnet växer. När barnet blir lite större öppnar man i botten. Nestet är superbra att fortsätta använda i spjälsängen sen för att få en lite mer ombonad känsla. Och då kan fötterna ”hänga utanför” nestet när hen blivit för lång.

  2. Håller med ovan talare, det är inte i nestet man flyttar barnet ändå. Så då är det snarare en nackdel att botten är hård och handtag som kan vara ivägen och trassla in sig.
    Mitt bästa tips är att ta med nestet till BB, då kan man ha bebisen i sängen direkt om man vill och slippa stora plastbaljan.

  3. Vi hade nestet endast i sängen och bar aldrig runt barnen i det. För mig var det viktigt att hela nestet var eko. Hittade endast ett som uppfyllde det kravet och båda mina barn har sussat gott och tryggt i det. Tyvär verkar företaget lagt ned. Men jag ska sälja mitt nu 😉

      1. Javisst, ekologisk ull är det i den. Luktar lite lamm men jag tror både bebis och jag är rätt obrydda, svalkar fint på sommaren och värmer gott på vintern. Tjejen som hade företaget sydde själv och det syns ju på sina ställen men tycker mest det är charmigt och fint att man vet att det är gjort i Sverige och med ogiftiga material.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *