Vardagligheter

Vråna jag helst inte visar

juli 21, 2015

imageVäldigt ofta är allt på sin plats. På våningsplanet där vi bor. Men vi har en källare som inte vågas visas upp för gäster. En trappa ner råder ett kaos inte till för att visas upp vid rundvandringar.

Så nu är det beslutat att det är ju faktiskt befängt att ha lika mycket yta till som inte nyttjas till sin fulla potential så det ska nu åtgärdas. Och första steget är att röja, röja, röja för när tanken är att lägga golvvärme på hela planet betyder det ju att det som faktiskt ska vara kvar inte får ta nån vidare plats i övriga huset. För där är det ju såklart fullt!

Så igår rensades det en del så idag körde vi två vändor till ÅVC i östegn. En del lämnades vidare och en del fick bli energi.

Så nu är det bestämt. Det är befängt med 90 kvm “förvaring” och det måste åtgärdas.

0

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ekofamiljen juli 22, 2015 at 00:06

  Som vi känner igen oss i det där! Kämpar med att tömma och renovera ett uthus, har fler uthus att bita tag i kommande år. Visst ör det helt tokigt att man har så stora utrymmen för att förvara saker man knappt vet att man har, definitivt inte behöver och troligen inte skulle sakna.

  • Reply Ekomorsan juli 23, 2015 at 19:50

   Pjuh, tur vi bra har en källare 😀

 • Reply Fru Minimalist juli 23, 2015 at 22:32

  Kanske kan motivationen till förändringen och arbetet öka genom att räkna ut den dolda kostanden för förvaringsutrymmet 🙂

  http://minimalisterna.se/dolda-kostnader-for-forvaring/

  • Reply Ekomorsan juli 24, 2015 at 16:04

   Ja en av anledningarna till att vi gör det här är ju för att vi “vuxit ur” våningsplanet vi bor på. Eftersom att vi i julas valde att göra ett större kök och en mer öppen planlösning så förlorade vi ju loppans rum. Detta är därmed ett steg i att åter igen ge barnen ett varsitt rum och vi tar över gästrummet/kontoret och nyttjar därmed ytan vi äger bättre 🙂

  Leave a Reply