I en drömvärld

Home / Medveten konsumtion / I en drömvärld

Jag har länge funderat på varför utbudet av allt måste vara så stort och varför måste allt var så komplext? Hur ska jag någonsin lyckas välja rätt i denna djungel? Genom kunskap och medvetenhet kommer jag såklart otroligt långt, men än har jag mycket att lära. Dessutom tror jag att många varken har tid, ork eller lust att läsa på jämt och ständigt för att veta hur de ska välja ”rätt”.

I en drömvärld skulle det inte finnas 10 olika shampoomärken som vardera har 5 olika ingredienser beroende på hårtyp/hårproblem  i livsmedelsbutiken där det ena varken är bättre eller sämre än de andra ur kemikalieaspekt. Det skulle finnas ett märke, fritt från kemikalier och med ekologiska råvaror och dessa skulle man dessutom tappa upp i återbrukbara glasflaskor.

I en drömvärd skulle inte de ekologiska frukt och grönsakerna vara plastförpackade bara för att de kan kontamineras av de besprutade grönsakerna som ligger intill. Kemikaliefria grönsaker borde inte vara ett alternativ, det borde vara en självklarhet.

I en drömvärd skulle inte vi som konsumenter behöva ta reda på vilken mjölk som inte bara är ekologisk utan även betalar mest till bönderna per liter, vilken som är mest närproducerad och andra aspekter som jag anser är viktiga för att kunna göra det bästa valet. Alla bönder borde få bra betalt och mjölken borde aldrig transporteras längre än nödvändigt.

I en drömvärd skulle inte ett nyproducerat linne kosta 59.90 kr i butik för det innebär att någon har blivit lurad på vägen. Inte heller borde vi som konsumenter behöva hålla reda på vika företag det är som betalar ut löner till producenterna som de faktiskt kan leva på. Alla borde betala ut skäliga löner och vi måste vara villiga att betala några kronor mer.

I en drömvärd skulle kollektivtrafiken inte vara så dyr att det inte bara är tidmässigt försvarbart utan det även är ekonomiskt försvarbart att ta bilen istället för bussen. Bussen går ju sin tur ändå, varför inte få så många som möjligt att åka med?

I en drömvärd………… fyll gärna på med hur det skulle se ut i din drömvärd 🙂

 

 

Ps… Du har väl inte missat att Ekomorsan även finns att gilla på Facebook så du får uppdateringar om nya inlägg på din vägg?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.